Ayurvedinen kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on osana itämaista lääketiedettä käytetty mm. Intiassa, Tiibetissä, sekä Havaijilla.
Kiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa,  erilaisten kiputilojen hoidossa ja hermostollisten ongelmien hoidossa. Kuumakivihieronnan vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva ja rentouttava. 

Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla luovuttaen lempeää lämpöään syvälle lihaksiin; koko keho rentoutuu. Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin (selälle, vatsalle, kämmeniin ja jalkapohjin) asetellaan  lämpimät kivet. Vapauttaessaan lämpöä, nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen, puhdistaen ja energisoiden sitä. Myös hieronta tehdään lämpimillä kivillä.  

Kuumakivihieronnassa käytetään luonnon hiomia basalttikiviä. Luonnon hiomat kivet tuntuvat iholla yhtä pehmeiltä kuin posken iho ja ne jakavat tasaisesti lämpöä; basalttikivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti.  

Kuumakivihieronnan vaikutukset 
Kuumakivihieronnassa yhdistyy intialaisen hieronnan ja lämpimien kivien rentouttava ja puhdistava vaikutus.  Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin: lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta onkin yksi parhaista esim. lihasjännityksen laukaisijoista.
Se myös vaikuttaa syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottavasti; lämmön ja hieronnan yhteisvaikutuksesta.

Veri- ja imunestekierto lisääntyy, aineenvaihdunta tehostuu.
Hieronta tasapainottaa hermoston toimintaa,
laukaisee tehokkaasti stressiä, purkaa jännityksiä ja
parantaa koko elimistön yhteistoimintaa. 

Kuumakivihieronta on ihanteellinen hoitomuoto rentoutusta hakevalle asiakkaalle, mutta se on paljon enemmän kuin pelkkä "hyvän olon hoito".