Metamorfinen tekniikka

Metamorfinen tekniikka on kehitetty vyöhyketerapiasta ja siinä käsitellään selkärangan heijastealueita jalasta, kädestä ja päästä hyvin kevyellä hellällä kosketuksella. Käsittelyn kosketus ulottuu fyysistä tasoa paljon syvemmälle, aina tunnetasolle saakka.

Metamorfinen terapia on vyöhyketerapian kehittyneempi muoto, mutta moninverroin yksinkertaisempi toteuttaa, sillä siinä ei tarvita kehon lääketieteellistä tuntemusta eikä heijastealueiden karttojen tutkimista tai sairauksien analysointia. Hoito sopii kaikille, jotka ovat alttiita muutokseen. Se on erinomainen terveyden ylläpitokeino ja se myös edistää henkistä kasvua.

Metamorfinen tekniikka sai alkunsa 1960-luvulla. Sen isä on englantilainen naturopaatti Robert St. John, joka vyöhyketerapiaa tehdessään huomasi tavanomaisten heijastealueiden peilaavan myös yksilön kehitystä ennen syntymää. Myöhemmin menetelmää on kehittänyt Gaston Saint-Pierre.

Hoidettavan 'tukkeumat' (esim. energian virtauksessa) saattavat periytyä jopa hedelmöityksen ja sikiön kehityksen alkuajoista alkaen aina syntymähetkeen saakka. Selkäranka säilyttää kaikki muistonsa syntymää edeltävältä ajalta, jolloin vanhemmille tai lähipiirissä oleville tapahtuneet asiat jäävät solumuistiin ja saattavat hankaloittaa hänen elämistään myöhemmin tai luoda tarpeettomia käyttäytymismalleja.

Metamorfoosi tarkoittaa muodonmuutosta ja metamorfinen käsittely voi luoda 'ihmisen uudeksi', toukasta voi syntyä perhonen. Metamorfoosissa vaikuttava elämänvoima saa aikaan muutoksen kehossa, mielessä ja ajattelutavassa.

Terapeutin osuus on toimia katalysaattorina, jolloin hänen tahtonsa ei vaikuta hoitotulokseen eikä hän pyri vaikuttamaan hoitoon millään lailla. Diagnoosia ei tehdä ja keskustelua ei ole tarvetta käydä. Keskustelusta ei kuitenkaan ole pienintäkään häiriötä hoitotapahtumaan. Jokaisessa ihmisessä oleva elämänvoima toimii kullekin parhaalla tavalla ja oikealla ajalla tukosten poistuttua ja energian alettua kiertämään ja tasapainottamaan kehoa.

Metamorfinen tekniikka sopii kaikenikäisille vauvasta vanhukseen, raskaana oleville, syöpää sairastaville (muiden hoitojen ohella), kaikille! Hoito tehdään joko pedillä maaten tai istuen (ei riisuuntumista): keskustellen, musiikkia kuunnellen tai ollen aivan hiljaa kunkin tahdon mukaan. Hoito kestää 1 - 1,5 h (pienille lapsille lyhyemmän aikaa).

Metamorfisella tekniikalla on saatu hyviä tuloksia fyysisesti ja psyykkisesti sairaiden hoidossa, monissa kansansairauksissa, riippuvuuksien ja stressitilanteiden hoidossa. Tällä menetelmällä ei varsinaisesti hoideta sairauksia vaan käsitellään ihmistä kokonaisuutena. Hoidettava on itse oma 'parantajansa'.

Jos tunnet tarvetta muutokseen elämäsi laadussa, se on myös keino pysyä terveempänä, onnellisempana ja tasapainoisempana. Menetelmä on turvallinen ja lempeä. Hoidolle ei ole hoitoesteitä, kuten esim. hieronnalle on.

Koe metamorfisen hoidon parantava ja elämänvoimaa lisäävä muutos.